Raven Admin
Numarul mesajelor : 128 Data de inscriere : 21/03/2008
| Subiect: FINLANDA Sam Mar 22, 2008 8:33 pm | |
| ACEASTA ESTE TARA IN CARE IMI DORESC SA AJUNG CAT DE CURAND...am fost in Bulgaria in schimb.... Finlanda este țara celor 1.000 de lacuri și insule: 187.888 de lacuri și 179.584 de insule mai precis. Peisajul finlandez este mai întâi de toate acoperit de puține coline, punctul său cel mai înalt fiind Haltitunturi cu 1.328 m, din nordul extrem al Laponiei. Substratul petrografic prezintă caracteristicile reliefului glaciar modelat de catre ghețari. Subsolul finlandez se află în prezent într-o continuă dezvoltare. Un colorit magnific al Finlandei îl are Iarna. În părțile de Sud ale țării zăpada începe să cadă pe la sfârșitul lui noiembrie și se topește prin aprilie. În părțile de Nord ale țării iarna este mai lungă cu aproximativ o lună. Cu venirea iernii, Finlanda se transformă într-o poveste de iarna. Nu degeaba finlandezii sunt considerați cei mai mari iubitori de schi. Despre ei se mai glumește cum că se nasc cu patinele sau schiurile în picioare. În Finlanda sunt o mulțime de pârtii de diferite categorii, pe toate gusturile, echipate modern și iluminate pe timp de noapte. Pe la sfârșitul lui decembrie, sărbătorile de iarna sunt în toi, Crăciunul, Anul Nou. La peisajele fermecătoare, totul fiind acoperit de zăpadă, se adaugă și minunatele tradiții finlandeze. Totul este ornamentat și înfrumusețat încât ai crede că toată țara s-a pregatit un an întreg pentru aceste sărbători !!!! Printre alte tradiții fiind și focurile de sărbători. Tradiții importante ale sărbătorilor de iarnă mai sunt și sauna de Crăciun și totodată și dăruirea cadourilor. Momentul așteptat de toți este vizita Moșului Joulupukin[1], care vine și împarte cadouri copiilor. Este un Moș Crăciun finlandez. El vine pe o sanie trasă de reni. | |
|
Angel of Death Moderator Dragon
Numarul mesajelor : 146 Data de inscriere : 21/03/2008
| Subiect: Re: FINLANDA Joi Apr 17, 2008 1:35 am | |
| un motiv puternic se pare pentru a iti dori sa ajungi in finlanda ,faptul ca de acolo de trag majoritatea trupelor de metal | |
|